Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Ot Zilverberg

Mensen imponeren met een zelfgeschreven tekst is mijn passie. 

Als communicatiemanager de civiele techniek in

In februari 2021 komt er bij Consul Infra een ietwat vreemde een in de bijt. Hij heeft geen achtergrond in de civiele techniek en wist in het begin nog niet eens wat de sector precies inhield. Wat hij wél had was een flinke portie motivatie en nieuwsgierigheid. Nieuwsgierig om zich te verdiepen in de wereld van de infra. Deze persoon is Ot Zilverberg, broer van de reeds in dienst zijnde collega Chiel Zilverberg. Als stagiair stapte Ot Zilverberg voor het eerst het kantoor van Consul Infra binnen. Ietwat verlegen en onwennig, maar dat sloeg al snel om toen hij het gezellige Consul-team leerde kennen. Met Sam en Iwan besteedde hij de eerste paar weken van zijn stage op het kantoor in Heerlen, waarna hij zich ook regelmatig verplaatste naar het kantoor in Herten. Tijdens zijn stage maakte Ot zijn eerste stappen in de civiele techniek. Naast marketing droeg hij ook zijn steentje bij in verschillende tenderteams én ondersteunde hij Ruud in het omgevingsmanagement ten tijde van het Mijnwaterproject te Heerlen. “Ik kan het altijd goed met mensen vinden, misschien omdat mijn aanpak erg persoonlijk is. Ik heb tijdens mijn studie altijd in een keuken gewerkt, maar weet zeker dat ik het op de voorgrond, tussen de gasten, ook erg naar mijn zin zou hebben gehad. Nu ik samen met Ruud omgevingsmanagement heb gedaan door het gesprek aan te gaan met bewoners, is die behoefte vervult. Dat smaakte wel naar meer”, aldus Ot.

Marketing en tenderen combineren

Ot maakte een geslaagde stage door bij Consul Infra. Hij deed, naast de marketing verzorgen, ook mee in verschillende aanbestedingen… en met succes! Dit ging in het begin natuurlijk met vallen en opstaan, maar de inzet was er en dat is wat telt. Zoals reeds vermeld vervulde Ot, naast de rol van marketingman, ook een rol in verschillende tenderteams. “Ik vind het leuk om samen te werken en nieuwe gezichten te leren kennen. Ik geloof er plechtig in dat je samen meer bereikt dan alleen, ook als iedereen enorm van elkaar verschilt”. Volgens Ot is een divers team een belangrijke voorwaarde van een winnend team. “Je team kan niet enkel bestaan uit Lionel Messi’s, je hebt ook controleurs en een goeie coach nodig bijvoorbeeld”. Het is ook die diversiteit binnen het Consul-team die Ot altijd erg prettig heeft gevonden.

Van stagiair naar vaste waarde

Na zijn stage legde Consul Infra Ot vast door hem een contract aan te bieden. Over de vraag of hij ging tekenen, hoefde hij geen twee keer na te denken. Sindsdien is de verse afstudeerder voltijds te vinden in één van de kantoren. Ondertussen heeft hij in één tenderteam een grote rol vervuld door op eigen houtje, samen met collega Thijs Alma, een omgevingsanalyse te doen. Ook heeft hij al twee plannen van aanpak geschreven, samen met Xavier en Maikel.

Ambities

Voordat Ot begon aan zijn stage, kon hij nog niet met zekerheid zeggen wat hij wilde doen in zijn professionele carrière. Nu is hij vastberaden om een specialist te worden. Specialist, niet alleen in de marketing, maar ook in tenderen en het omgevingsmanagement. Zijn ultieme doel is om zelf een tenderteam te leiden naar een winnende aanbesteding. The sky is the limit!

Samen met Ot werken aan fantastische projecten?

Zit jij, net als Ot, ook vol leergierigheid en motivatie? Dat komt goed uit, want wij zijn altijd op zoek naar nieuwe talenten. Neem even contact met ons op, vertel ons meer over je ambities en wij regelen voor jou fantastische projecten bij toonaangevende opdrachtgevers!