Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Nieuwe uitdaging

Afgelopen week hebben wij een interessante opdracht aangenomen. We gaan aan de slag voor de aanleg van een nieuwe drinkwatertransportleiding van Ospel tot Nederweert. Een unieke samenwerking tussen onze opdrachtgever Hurkmans Groep | Hurkmans | Ockhuizen | Mart Geers | Holland Drilling en hun opdrachtgever WML , waarbij wij met onze specialisatie op het gebied van omgevingsmanagement een steentje bijdragen aan deze mooie ruimtelijke verbetering. Charlotte Berkhout zal namens Zuyd Infra als omgevingsmanager aan de slag gaan op dit uitdagende project.

Twee vliegen in een klap!

Tijdens deze opdracht zullen er twee grote ingrepen plaatsvinden. Het hoofddoel van de opdrachtgever is om een drinkwatertransportleiding aan te leggen over een tracé van ongeveer 11 kilometer . Hurkmans zal dit geheel in eigen beheer uitvoeren.
Door de uitvoering van deze werkzaamheden ontstond er voor de lokale gemeenten Weert en Nederweert een meekoppelkans om goed te kijken of er in één keer ook substantiële verbeteringen konden worden gemaakt aan de openbare ruimte.
Na uitvoerig onderzoek bleek dat er behoefte is aan een verbreding van de huidige fietsroute om hier een hoogwaardige fietsverbinding van te maken. En laat deze aanpassing aan de huidige infra nou net in het tracé lopen. Hurkmans Groep gaat in samenwerking met partner Dura Vermeer dit fietspad realiseren. Er zal dus niet alleen een nieuwe waterleiding komen, maar ook een vernieuwde fietsverbinding!