Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Kennis is macht

Iwan Paffen

Onze tekstschrijver Willem postte laatst een bericht op LinkedIn met de titel ‘It doesn’t matter what you know, but it does’. Het ging over een Engelse uitdrukking die vrij vertaald zoveel betekent als: het gaat er niet om wat je weet, maar wie je kent. Willem legt dat het in zijn ervaring wel degelijk uitmaakt wát je weet. Kennis is macht. Ruim twee jaar werkt Willem nu als EMVI planschrijver voor Zuyd Infra. In die rol helpt hij onze klanten, aannemers, aanbestedingen te winnen. Eerst als freelancer, vooral vanuit Consul Infra, en vanaf 1 oktober 2021 is hij in vaste dienst. 

Sindsdien heeft Willem veel geleerd, zo zegt hij. Niet zozeer over ons vak, de civiele techniek. Want nog steeds legt hij bij een eerste kennismaking uit dat hij niet wordt gehinderd door enige technische kennis. Maar wel over het feit dat je met de juiste kennis in huis betere plannen schrijft. Duidelijker, overtuigender en vaker winnend. En het inbrengen van inhoudelijke kennis is precies waarmee wij ons onderscheiden. Zoals de expertise van Iwan Paffen, één van onze collega’s en technisch directeur van Consul Infra. Als hij zich vastbijt in een tender, dan weten we één ding zeker: over de planning van het project en de fasering van de werkzaamheden hoeven we ons geen zorgen te maken. Schijnbaar moeiteloos doorgrondt hij de aanbestedingsleidraad en het bestek en maakt binnen no-time een doordachte opzet. Dat kan Iwan omdat hij jarenlange ervaring heeft in diverse rollen bij verschillende aannemers: van uitvoerder tot hoofd bedrijfsbureau en van projectleider tot directeur. Daarbij heeft hij de meest uiteenlopende en complexe infrawerken gerealiseerd voor gemeenten en provincies.  Daar komt bij dat Iwan regelmatig wordt gevraagd plannen te reviewen, oftewel inhoudelijk te beoordelen, aan te vullen en bij te sturen. Daar leer je enorm veel van. En niet alleen Iwan zelf: hij weet zijn kennis en ervaring met passie en vol overtuiging over te brengen op collega's zoals Roel en Sander, en zelfs non-techneut Willem. Zo groeien we in de breedste zin van het woord! 

Deze unieke kennis en ervaring van Iwan maakt dat we vaak meer achtergrondinformatie hebben over wat er speelt bij een opdrachtgever, over wie het plan beoordeelt of over waar de aannemer zich mee kan onderscheiden. Daar komt nog bij dat we als het even kan zelf de omgevingsscan uitvoeren om lokale specifieke gebiedsinformatie op te halen. Daardoor hebben we meer kennis. En dat helpt ons een beter plan te schrijven. Want plannen schrijven doen we met slechts één doel: winnen.

 
Samen met Zuyd Infra uw volgende tender winnen? 

Wilt u ondersteund worden bij uw plan van aanpak en meer aanbestedingen winnen? Neem dan contact met ons op!