Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Maak kennis met Corné van Alphen

Even voorstellen

Maak kennis met Corné van Alphen. Corné is sinds 1 december 2022 in dienst bij Consul Infra en gaat voornamelijk aan de slag voor de tendermanagementclub Zuyd Infra. Met zijn 47 jaar werkervaring is Corné iemand die veel ervaring brengt in onze organisatie. Hij weet wel van aanpakken en doorpakken.

Waarom Consul Infra?

Corné’s eerste ontmoeting met Consul Infra was meteen erg aangenaam. “Ik had afgesproken met Maikel en Sam op het kantoor in Den Bosch. Het was een warm onthaal, iets wat je wel gewend bent van Limburgers: er heerste een relaxte sfeer en er was lekkere vlaai”, vertelt Corné. “De communicatie was meteen open en direct. Je weet meteen waar je aan toe bent. Twijfel was er niet en ik kreeg meteen het volste vertrouwen, iets wat ik erg kon waarderen”.

“Ik werd getriggerd door de hands-on mentaliteit, de directe benadering van uitdagingen die opgelost moeten worden. Geen woorden maar daden”, vertelt Corné. Als je iets niet weet, heb je een heel team achter je waar je je vragen aan kunt stellen en die je op weg helpt. “Iedereen weet wat die aan elkaar heeft en iedereen wordt in zijn of haar waarde gelaten”. Daarnaast beschik je bij Consul Infra over de vrijheid om dingen te doen en om zelf dingen op te pakken. “Er heerst geen bureaucratische sfeer waar je je strikt moet houden aan geschreven regeltjes. Ik werk niet bij een baas die mij de hele dag controleert, maar voor iemand die mij juist faciliteert en ondersteunt”, aldus Corné.

Door de centraal gelegen vestiging in Den Bosch hoeft Corné, die in Breda woont, bovendien niet ver te reizen. Het kantoor in het Pettelaarpark, naast de A2 en met zicht op het provinciegebouw, biedt een aangename werkplek met alle faciliteiten. “Je krijgt gewoon zin om aan de slag te gaan!”

Bakken ervaring

“Ervaring is het licht dat het pad achter ons beschijnt”, weet Corné. Hij is namelijk een man met veel ervaring in de ingenieurswereld en aannemerij. Met bijna 10 jaar ervaring als tendermanager kent hij de fijne kneepjes van het vak. Dit stelde hem in staat om enkele grote aanbestedingen te winnen voor zijn vorige werkgevers, bijvoorbeeld Haak om Leeuwarden, Brug bij Ewijk, N261 Tilburg – Waalwijk, Doorstroming Station Utrecht, Galecopperbrug en Reconstructie Neherkade Den Haag.

Duurzaamheid is een persoonlijk speerpunt van Corné. Zijn grote ambitie is om Nederland mooier te maken. Duurzaamheid is daar voor hem onlosmakelijk aan verbonden. “Ik wil mijn kennis over dit onderwerp integreren om zo unieke meerwaarde toe te voegen aan onze plannen en ons mooie landje toekomstbestendiger te maken”, vertelt Corné. Bij vorige werkgevers heeft hij verschillende tools opgezet, zoals een duurzaamheidsloket, en heeft hij EMVI-plannen geschreven met als specialisatie duurzaamheid.

Ook heeft Corné een eigen bedrijf gehad dat ondersteunde in de voorbereiding van duurzame projecten. Daardoor weet hij hoe het is om in de schoenen van Iwan, Maikel en Xavier te staan. Hij kent zowel de kansen als de uitdagingen die het ondernemerschap met zich meebrengt. “Het mooie is als iedereen een gemeenschappelijk doel nastreeft in een organisatie. Dat zie ik duidelijk terug bij Consul Infra.”

Door de ervaring die hij over de jaren heen heeft vergaard, beschikt hij over de nodige kennis om over te dragen op de jongere collega’s van Consul Infra. “Dat vind ik écht leuk. Ik neem de jonge garde graag onder mijn hoede, zodat ik ze zo goed mogelijk kan coachen”.

Een nieuwe uitdaging

Hoewel Corné 63 jaar is, heeft hij meer dan genoeg drive om en een nieuwe uitdaging aan te gaan. Hij barst namelijk van de ambitie, iets wat we bij Consul Infra graag zien. “Ik vind het belangrijk dat mensen doen wat ze leuk vinden. Leuke dingen zijn vaak dingen waar je goed in bent. Daarom kan geen genoeg krijgen van projectmanagement en ondersteuning”, aldus Corné. Hij voelt dat hij goed past in een tenderteam. Hij wil leuke projecten blijven doen. “Mijn baan voelt niet aan als werk, eerder als hobby. Met dit in het achterhoofd weet ik dat ik nog jaren door kan. Niet omdat het moet, maar omdat het kan”.